Kurum Adı : Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://dmcal.meb.k12.tr
Adres : İstasyon Mah. İstasyon Cad. No 17 Dinar/AFYONKARAHİSAR

VİZYON
VİZYONUMUZ (UFKUMUZ): Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi´nin değerleri ve ilkeleri; 1. Okul, aile, çevre, öğrenci diyaloğu ve işbirliğine önem veren, 2. Öğrencilerini bilgi, görgü ve terbiye bakımından en üst düzeye çıkarmaya çalışan, 3. Çevreye duyarlı, 4. Yaratıcı ve yenilikçi, 5. Dünya ile barışık, 6. Kozmopolit değil, memleketçi; köksüz, töresiz değil, milli ve manevi değerlere bağlı, 7. Halktan kopmuş değil, memleketçi, 8. Tüketici değil, üretici, 9. Taklitçi değil, yaratıcı, 10. Ezberci değil, araştırıcı, 11. Menfaatçi değil, fedakar, 12. İlişkilerinde doğruluğu hep ön planda tutan, 13. Yaptığı işte hep mükemmeli kovalayan, laik, cumhuriyetçi ve Atatürk ilkelerini benimseyen, 14. Türk milletinin milli ve manevi değerlerine saygı duyan, onu benimseyip koruyan, geliştiren, nesilden nesile aktarılmasını sağlayan bir kurumdur.

MİSYON
MİSYONUMUZ (TEMEL GÖREVİMİZ): Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi olarak; 1. Öğrencilerimize öğrenmeyi öğretmek, 2. Bütün çalışmalarımızın odak noktasına öğrencilerimizi koymak, 3. Öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk almak ve verimli bir şekilde çalışmak, 4. Ülkemizin bütün fertlerine ve öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyup, onları koruyup gözetmek, 5. Geçmişiyle, çevresiyle ve kendisiyle barışık olmak.

Öğretmen Sayısı : 24
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 318
Öğretim Şekli : NORMAL
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:15-16:50
Derslik Sayısı : 19 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : KALORİFER

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNDE
Ulaşım :
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : ANKARA-ANTALYA-İZMİR KAVŞAĞINDA OLUP ULAŞIMI KOLAYDIR.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: