Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi

WEB https://dmcal.meb.k12.tr
Adres : İstasyon Mah. İstasyon Cad. No17 Dinar/AFYONKARAHİSAR
VİZYON : VİZYONUMUZ (UFKUMUZ): Temelde, öğrenmeyi öğretmek anlayışı ile çıktığımız yolculuğumuzda, fark üreten öğretmen kadromuzla; spor, sanat, bilim ve teknoloji alanında ulusal ve uluslararası başarılara sahip, yenilikçi, öğrencilerini yüksek öğretime en iyi şekilde hazırlayan, keşifler ve bilimsel icatlar yapan, geleceğin liderlerini yetiştiren örnek ve öncü bir kurum olmaktır.
MİSYON : MİSYONUMUZ (TEMEL GÖREVİMİZ): Eğitim alanında Öğrenenlerin Okulu olma hedefiyle yola çıkarak, bireysel farklılıkları gözeten, toplumda lider ve model olarak fark yaratan, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden, dünya barışına katkı sağlayan, yardımsever, üretken ve mutlu bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : İlçe Kompozisyon Yarışmalarında Dereceler İlçe Masa Tenisi Turnuvasında Dereceler

Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler : 08.30-12.30 (ÖĞLE ARASI) 13.30-15.50
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca
Servis : Taşımalı ve Özel Servisler
Ulaşım : Yürüme, araç, belediye otobüsü
Yerleşim Yeri : İlçe Merkezi´nde
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Dinar İlçe merkezinde, Afyonkarahisar´a 110km, Isparta´ya 60 km, Denizli´ye 110 km
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Masa Tenisi Turnuvaları, Sınıflar arası Futbol Turnuvaları, Satranç Turnuvaları, Münazara Yarışmaları, Okul Futbol Erkek Takımı Maçları, Okul Voleybol Kız Takımı Maçları
Bilimsel Etkinlikler : Fen Bilimleri Deneyleri
Proje Çalışmaları : Tübitak Araştırma Projeleri, E-twinning Projeleri, Okuyorum Projesi, Birlikte Başaralım Projesi, Kariyer Günleri
Diğer Hususlar : Üniversite Tanıtım Gezileri, Rüzgar Enerjisi Santrali Gezisi, Kitap Fuarı Ziyareti, Kütüphane Ziyareti, Müze Ziyareti, Mezuniyet Töreni vb. etkinlikler düzenlenmektedir.